VanometaalSteenoMetaal

Verdeelkoppen

VOGELSANG DOSIMAT LVX

VOGELSANG DOSIMAT LVX

Verdeler
Benut uw mest als waardevolle grondstof: zorgt voor een nauwkeurige verdeling. De vernieuwde Dosimat LVX-serie heeft een verdelingscoëfficiënt van 5. De geometrie van de nieuwe messen en het gebruik van extreem slijtvast materiaal zorgen voor een tot 50% langere standtijd van de messen. Dubbel afgedicht systeem maakt visuele inspectie op lekkage mogelijk en verhoogt de bedrijfszekerheid.
Opmerkelijk
• De Vogelsang Dosimat LVX is veiliger: met het op de deksel gemonteerde beveiligingsventiel kan hydromotor worden uitgeschakeld
• Leverbaar in 90 uitvoeringen, met 5 tot 60 uitgangen in diameter van DN 40 tot DN 60
• Sterrotor en rechte rotor in 3 breedtes leverbaar

VOGELSANG EXACUT

VOGELSANG EXACUT

Drukvaste behuizing
De Volgelsang Exacut is uitgevoerd met drukvaste behuizing. De zelfslijpende messen zorgen voor een perfect snijresultaat. Tijdens de werking is de verdeler volledig gevuld met mest. De grove delen worden door middel van de geïntegreerde afscheider uit de meststroom verwijderd. Omdat de slangen van nagenoeg gelijke lengte zijn, is de meststroom vanaf het begin gelijkmatig.

JOSKIN: SCALPER© snijverdeler

JOSKIN: SCALPER© snijverdeler

Een goede snijverdeler is essentieel om ervoor te zorgen dat een bemester naar behoren werkt omdat sommige types mengmest (vooral rundermest) veel vezels en vreemde voorwerpen bevatten. Een verstopte opening leidt echter tot een ongelijkmatig verspreidingsbeeld, waardoor de gebruiker niet kan werken.
De oplossing is het gepatenteerde JOSKIN SCALPER© verdeelsysteem: een bijzonder efficiënte snijverdeler met 8 vrij draaiende zelfslijpende cirkelvormige messen die bevestigd zijn op een door een hydraulische motor aangedreven messenhouder.
De cirkelvormige messen en de boogvormige en gedecentreerde, elliptische openingen van het tegenmes maken het snijden van alle vreemde voorwerpen in de mest onvermijdelijk.