VanometaalSteenoMetaal

Steeno

De firma steeno, een samenvoeging van VANDESTEENE en OTEGEM, heeft zich ontwikkeld van een éénmans dorpssmid in de heestertstraat 1 tot een KMO met 2 vestigingen (geraardsbergen onkerzele sinds 1960 en in 2000 wegens schrijnend plaatsgebrek de verhuis van otegem naar vichte).
De activiteiten van Steeno situeren zich in de landbouwsector en omvatten eveneens metaalconstructie voor de textielindustrie. Steeno beschikt over een ruim gamma grondbewerkingsmachines en is actief in de textielnijverheid en Metaalconstructies.
Ruim een eeuw geleden begon Steeno als een klein familiebedrijf en ondertussen is het marktaandeel van 40%, in 1980, gestegen tot 58% vandaag. Het bedrijf beschikt over twee vestigingen: Vichte en Geraardsbergen.

Naast de fabricage van de eigen steeno landbouwmachines nam ook vanaf 1996 de importhandel van machines een belangrijke plaats in. De eerste twee producten die geïmporteerd werden zijn de GTS TIGGES gietijzeren aandruk- en zaaibedcombinaties... en het CARRE gamma.
Deze maken vandaag nog steeds deel uit van het inmiddels tot 10 merken uitgegroeide assortiment en deze zijn sinds 2000 ondergebracht in de 'NV VANOMETAAL'.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.