SteenoSteenoMetaal

PRECICAM

Carré PRECICAM | automatische 3D camerabesturing
mechanische onkruidbestrijding in rijenculturen vereist een hoge mate van precisie waarbij schade aan cultuurgewassen moet worden vermeden en gelijktijdig onkruid effectief te bestrijden. Hierbij is het van cruciaal belang om ook capaciteit te genereren. Om dit mogelijk te maken biedt Carré het PRECICAM systeem met automatische besturing van de Econet schoffelwerktuigen. Een hoogwaardig stereo camerasysteem herkent nagenoeg perfect waar de machine zich ten opzichte van de gewasrijen bevindt. Afwijkingen en onnauwkeurigheden worden automatisch gecorrigeerd. De schoffel wordt met een precisie van slechts centimeters tussen de gewasrijen gecentreerd en kan daardoor het onkruid nauwkeurig en optimaal bestrijden. Het gehele proces verloopt volledig automatisch waardoor deze intensieve bewerking voor de bestuurder minder vermoeiend wordt.

Sterke argumenten voor Carré PRECICAM 3D-camerabesturing:

* efficiënte onkruidbestrijding waarmee zeer dicht aan de gewasrij gewerkt kan worden, perfect voor de biologische en gangbare akkerbouw
* hogere werksnelheid bij 25% hogere capaciteit
automatische correctie van stuurfouten, ook voor minder ervaren bestuurders
*minder vermoeiend voor bestuurder
*nauwkeuriger schoffelen dan handmatige besturing
*voorkomt gewasschade
*een hydraulisch sideshift systeem stuurt de schoffelementen automatisch en zonder vertraging tussen de gewasrijen.
*Het PRECICAM systeem wordt zo dicht mogelijk bij de trekker gemonteerd om de grootst mogelijke precisie te bewerkstelligen.
*Bij ongelijkmatige opkomst wordt het sideshift systeem automatisch in de middenstand vergrendeld totdat de rij weer herkend kan worden.
*op de wendakker centreert de cilinder automatisch zodat direct het volgende spoor ingezet worden kan.
*mechanische tastsensoren (optioneel); bij gewassen met massieve stengels (o.a. maïs) kan zodra het gewas gesloten is op tastsensoren worden overgeschakeld. Bij contact met de gewasstengel sturen de tasters het sideshift systeem nauwkeurig tussen de rijen.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.