SteenoSteenoMetaal

ECONET BINEUSES

Precies op het juiste spoor met Carré
Een leidende positie in het assortiment aan mechanische onkruidbestrijding neemt de Econet precisie-schoffel van Carré. Ultramoderne precisieschoffeltechniek met 3D camera-besturing en een variabele tussenrijafstand van 20 cm tot zelfs 1,5m maakt de Econet tot de ideale machine voor onkruidmanagement.

Daarvoor gelden twee voorwaarden: De bodem moet tijdens het schoffelen droog zijn en de weersomstandigheden moeten in de dagen na de bewerking bijdragen aan het afdrogen van de bewerkte bodem om daarmee de kieming van onkruidzaden te voorkomen. Zelfs wanneer het onkruid niet volledig kan worden vernietigd wordt het onkruid desondanks dermate beschadigd dat het de groei geremd wordt. De combinatie van het 3D-camerabesturingssysteem en de unieke constructie van het schoffelelement voorziet in een hoog niveau van precisie en een hoge capaciteit.

Naast de vernietiging van onkruiden en de vermindering van de hoeveelheid kiemende onkruidzaden heeft mechanische onkruidbestrijding een positieve uitwerking op de weerbaarheid tegen ziektes en plagen. De bodembeluchting zorgt voor een goede balans in de vochtregulering tussen bodem en lucht waardoor al vanaf het kiemstadium optimale omstandigheden voor het gewas worden gecreëerd. Het breken van korsten verminderd ophoping van regenwater. Met de verhoogde microbiologische activiteit vindt eveneens een verbeterde mineralisatie plaats waarmee stikstof en vocht beschikbaar komt voor het gewas.

De optioneel leverbare geïntegreerde mestapplicatie kan voor de toediening van vloeibare of vaste meststof maakt het onkruidmanagement nog efficiënter. Bemesting in één werkgang leidt tot duidelijke vermindering in het gebruik van chemische gewasbescherming en verlaagd het risico van afloop van meststoffen naar het oppervlaktewater.

Sterke argumenten voor Carré ECONET precisieschoffel-techniek:

nauwkeurige onkruidbestrijding: het schoffelement van Carré werd over een periode van decennia doorontwikkeld wat resulteerde in een onovertroffen precisie tijdens het schoffelen.Elk schoffelement is uitgerust met een eigen parallelogram waardoor een gelijkmatige werkdiepte over de gehele werkbreedte wordt gegarandeerd. Door het grote zwenkbereik van het parallelogram zorgt voor optimale bodemvolgendheid. Het ontwerp en de stijfheid van het materiaal van zowel de schoffelelementen als ook het frame genereert de hoogstmogelijke precisie waardoor gewasschade tot overtuigende waarden wordt geminimaliseerd. Automatische GPS besturing kan per slot van rekening alleen dan effectief zijn als de precisie proportioneel door het schoffelwerktuig kan worden overgedragen. Precies daarom neemt Carré een leidende positie in de moderne schoffeltechniek.

één machine voor alles: elk individueel schoffelelement kan eenvoudige worden versteld met een enkele vleugelmoer. Al in de ontwikkelingsfase zag Carré het belang van eenvoudige instelmogelijkheden om daarmee snel tussen verschillende gewassen te kunnen omschakelen. Het standaard schoffelelement kann eenvoudig op de gewenste tussenrijafstand worden ingesteld. De Econet is leverbaar met een veelvoud aan uitrusting voor de conventionele akkerbouw, biologische akkerbouw en cultuurgewassen zoals maïs, suikerbieten, granen, soja, bonen als ook groentes.

eenvoudige, bedieningsvriendelijke precisie-instelling: alle elementen en componenten kunnen handmatig zonder gereedschap worden versteld zodat voor elk gewas en omstandigheid het gewenste resultaat kan worden verkregen.

exacte diepteregeling: elk afzonderlijk schoffelelement is voorzien van een traploos verstelbaar steunwiel (Ø 550 x 175 mm) waardoor een gelijkmatige werkdiepte wordt gegarandeerd. Het gemiddelde gewicht per element van 85 kg zorgt voor een goede indringing van de schoffels bij zware en harde bodemtypes.

Meer info

Meer info

Meer info

Meer info

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.