SteenoSteenoMetaal

Rotanet

MECHANISCHE ONKRUIDBESTRIJDING | CARRÉ ROTANET
De schoffel en wiedeg zijn op biologische en gangbare bedrijven allang niet meer weg te denken. De ROTANET bestrijdt onkruid over de gehele werkbreedte waarmee een hoge capaciteit behaald wordt en bovendien onkruid in de gewasrijen kan worden bestreden. Op zware bodem kan de roterende wiedeg ROTANET in één werkgang korsten breken en wieden bij een werksnelheid van 15 km/h.volvelds mechanische onkruidbestrijding |

Carré ROTANET
Tot het assortiment van mechanische onkruidmanagement behoort ook de Rotanet roto-wiedeg van Carré. De roto-wiedeg kan worden ingezet voor volvelds onkruidbestrijding alsmede ook de onkruidbestrijding voor gewasopkomst. Deze methode maakt efficiënte onkruidbestrijding mogelijk in alle gangbare gewassen en verschillende ontwikkelingsstadia. De ROTANET is een niet-selectieve wiedeg die geschikt is voor maïs, tarwe, gerst, suikerbieten, maar ook soja, erwten en veldbonen en zowel in, als ook tussen de gewasrijen werkt. De combinatie van hoge werksnelheid van 15 km/h en de grote werkbreedte geeft de ROTANET een enorme slagkracht voor het breken van korsten, bodembeluchting en het vernietigen van onkruiden.

De ROTANET breekt korsten die ontstaan op verslempingsgevoelige bodemsoorten. De roto-wiedeg breekt het bodemoppervlak en werpt de aarde omhoog door de lepelvormige tanden van de roterende Yetter wieders. De lepels trekken onkruiden in een vroeg groeistadium uit de grond zonder daarmee het cultuurgewas ernstig te beschadigen. Het losgetrokken onkruid verdroogd daardoor snel en sterft af. Het bodemoppervlak wordt tegelijkertijd belucht.

ROTANET is geschikt voor de volveldse onkruidbestrijding in de gangbare en biologische akkerbouw en wordt ingezet voor cultuurgewassen zoals maïs, suikerbieten, granen, soja, bonen als ook groentes. Het bewerken van het bodemoppervlak versneld de opwarming van de bodem wat wederom de gewasontwikkeling bevorderd.
De bodem moet tijdens het wieden droog zijn en de weersomstandigheden moeten in de dagen na de bewerking bijdragen aan het afdrogen van de bewerkte bodem om daarmee de kieming van onkruidzaden te voorkomen waaruit voor vele toepassingen en gewassen in de regel optimale resultaten worden gerealiseerd.

De ROTANET kan in combinatie met andere mechanische onkruidbestrijdingsmethodes worden ingezet. Alles dient daarbij het opbreken van bodemkorsten om de beluchting te bevorderen en
jonge onkruidkiemen te vernietigen om daarmee ideale omstandigheden voor het gewas te creëren. De machine is onderhoudsarm en heeft ondanks de grote werkbreedte een lage vermogensbehoefte. Bovendien heeft de Rotanet een hoge capaciteit waardoor percelen in een kort tijdsbestek kunnen worden bewerkt.

 

Sterke argumenten voor de Carré ROTANET roto-wiedeg

*Door snellere opwarming van de bodem wordt het kiemproces versneld waardoor het gewas beter concurreert met onkruiden.

*De oppervlakkige bewerking breekt korsten waardoor omstandigheden worden gecreëerd voor een gezonde gewasontwikkeling.

*een betrouwbaar alternatief voor chemische onkruidbestrijding.

*Door het onderbreken van de capillaire werking blijft het bodemvocht beschikbaar voor het cultuurgewas.

*Bevordert het uitstoelen van graangewassen.

Geen producten gevonden

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.