VanometaalSteenoMetaal

Combi-schijveneggen

Eens de vruchten van het land is het goed om egaal, de stoppels goed los te maken en goed in te werken. Sporen worden wat weggewerkt, waardoor het water beter wegzakt. De vertering van organisch materiaal komt daarbij beter op gang als er wordt gemengd met grond en gewasresten kort worden gesneden. De wens of zelfs de noodzaak om snel na de oogst een groenbemester in te zaaien, stelt extra eisen aan vlaklegging en verkruimeling. Sporen die je niet ziet, zijn er toch. Ook onder droge omstandigheden wordt de bovengrond door wielen dichtgewalst en als er dan regen komt, blijft daar makkelijk water in staan. Een zuurstofloze ondergrond is dan het gevolg en dat wil je te allen tijde voorkomen. Sporen los trekken doe je best met tanden en gecombineerd met een schijveneg maak je in 1 werkgang mooi vlak werk. Een schijveneg snijdt en is daardoor op zich een ideaal werktuig voor de maisstoppel.
De nieuwe allround 3 in 1 ombouw ECO-DISCO-DT van Steeno bied met 1 machine al die mogelijkheden aan en is ontwikkeld voor verstoppingsvrij werken met lange gewasresten zoals (dors)maisstengels, zonnebloemen of koolzaadstoppel enz. De mogelijke combinatie van snijschijven en een rij tanden maken de eco-disco-dt tot een universeel inzetbaar en compact en eenvoudig te trekken schijveneg-cultivator. Hij wordt voorlopig enkel aangeboden in 3 meter uitvoering en kan extra met verschillende zaai methodes worden uitgerust, zoals bv, de LEHNER universeel strooier Super vario of zijn grotere pneumatische broer de Vento.

 

Geen producten gevonden

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.