SteenoSteenoMetaal

Compost- en houthakselaars BV

SLAGHAMERS

SLAGHAMERS

Standaard bij alle modellen
Behandeld met Carbure in optie
Verstoppingsvrij werken in alle omstandigheden

RESULTAAT

RESULTAAT

Verschillende formaten houtschilfers door elkaar, ook perfect voor compost

HOUTBEITELS

HOUTBEITELS

In optie verkrijgbaar,
(extra optie carbure)
kan ook als extra kit (identieke rotor dan die met slaghamers)
Ideaal voor hout, (houtkachels) kan verstoppen bij compost

RESULTAAT

RESULTAAT

Gelijkmatig formaat van houtstukjes

Serie voor de particulier:

Het gamma groenhakselaars voor particulier gebruik, namelijk de machines BV1, bestaan uit een rotor die uitgerust is met respectievelijk 3 messen of 28 hamers. Ze worden aangedreven door een electromotor of een benzinemotor en kunnen takken aan tot 5cm. Het gehakselde materiaal wordt naar de grond toe geblazen en is zeer fijn van structuur. Deze machines kunnen ook groenafval aan, zoals kleine bladeren, kleine takken, enz... en andere groene plantenresten. 

Serie voor de particulier:

Serie voor de professioneel

De professionele machines bestaan uit een geheel ander principe dan de particulier machines. Al deze hakselaars beschikken over een trommel die uitgerust is met hamers. Het aantal hamers op die trommel gaat gepaard met de breedte van de invoer en is vervolgens bepalend voor de maximum diameter die kan worden gehakseld, gaande van 8cm tot 30cm op het hele grote model, de BVE30. De hamers staan gemonteerd in een open trommel en kunnen rond hun as draaien. De open trommel zorgt ervoor dat de machine niet kan verstoppen wanneer men groen tuinafval gaat hakselen. De hamers op zich gaan een 500-tal uren mee. Na 250h kan men deze vlak zetten, waarop ze nog eens 250h kunnen gebruikt worden.  De machines waarvan de invoerrol hydraulisch wordt aangedreven, beschikt bij deze machines over een elektronisch regelbaar anti-stress systeem. Dit systeem is gemakkelijk instelbaar, afhankelijk van het te hakselen materiaal.

Serie voor de professioneel

Ombouwkit naar vaste messen

Als optie kan men de trommel uitrusten of ombouwen met vaste messen, die dan het hout hakselen tot schavelingen.

Ombouwkit naar vaste messen

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.