SteenoSteenoMetaal

TWIGA algemeen

Het Twiga-maaiarm gamma: uitermate geschikt voor professionelen

De Twiga-maaiarmen zijn beschikbaar in veel varianten, zodat er voor bijna iedere situatie een combinatie kan worden voorgesteld. Afhankelijk van de eisen van de klant, de trekker waar de maaiarm moet worden opgebouwd en uiteraard het budget. Deze variatie wordt mogelijk gemaakt door het bouwkastensysteem waarbij zoveel standaardisatie gepaard gaat!

Eigen aan de Twiga-maaiarmen is de constructie van de arm, die uit veerstaal bestaat. Deze laat toe dat extreme belastingen goed opgevangen worden, zonder de boom te beschadigen. Standaard zijn deze uitgerust met een hydraulische wegklapbeveiliging (AHS) op de grote modellen, de kleine modellen (Twiga 1000 - 3000) zijn voorzien van mechanische beveiliging.
De armen hebben een mechanisch parallellogramsysteem dat het werken vereenvoudigt en een extra sterkte met zich meebrengt.

We hebben de standaard arm voor machines van 3,00m tot 7m20. Deze armen bestaan ook onder vorm van telescooparmen. Hierbij schuift het verste gedeelte van de arm verder uit,  wat het werken over grachten of andere lastig bereikbare plaatsen vergemakkelijkt. De vaste armen kunnen worden voorzien van een hydraulisch bediende functie (VFR), die ervoor zorgt dat het werktuig (klepelmaaier, houtzaag, haagschaar) zich naaste de bestuurder bevindt i.p.v. de uiterste rechtse achterhoek. De arm krijgt dan als het ware een extra knik die d.m.v. een hydraulische cilinder instelbaar is.

De hydraulische functies worden gevoed door een pompgroep die wordt aangedreven door de aftakas van de trekker, of, indien gewenst op de olie van de trekker of de werktuigdrager. Deze laatste is een stuk goedkoper en is interessant voor niet alledaags gebruik.De bediening gebeurt standaard d.m.v. kabels of door Joystickbediening.

Iedere arm kan worden uitgerust met een Auto-pilot systeem. Dit systeem is vooral gebruikelijk bij klepelmaaiers. We laten de klepelmaaier op de grond rusten en beginnen te maaien. Bij grotere oneffenheden tijdens het werken, zal de auto-pilot ervoor zorgen dat de arm naar boven of naar beneden zal gaan tijdens het rijden. Dit is een groot comfort voor de bestuurder van de machine.

Indien men een super wendbare maai-eenheid willen bekomen, dan kan men in optie de Rotoflex nemen. Dit tussentuk kan in alle richtingen 180° draaien. Vooral geschikt voor het snoeien van de straatkanten of om met de klepelmaaier kleine hoekjes uit te maaien.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.