SteenoSteenoMetaal

Spearhead HC-130 mulcher Terug naar overzicht

De HC-130 is een mulcher die gebruikt wordt om hagen te scheren en direct het mulchen van het geschoren materiaal. Op die manier wordt in 1 werkgang de haag geschoren en gereinigd achtergelaten. Tijds- en geld besparend in vergelijking als het manueel moet verricht worden.

De mulcher kan tot max. 40mm dikke takken knippen en mulchen d.m.v. de 4 messen per rotor die onder een bepaalde hoek staan.

De messen bestaan uit speciaal gehard staal om zonder problemen takken tot 40mm door te snijden en te mulchen. De mulcher is uitgerust met 3 rotoren, die elk hydraulisch aangedreven zijn. Deze hydraulische aandrijving vraagt weinig onderhoud en heeft een gering vermogensverlies.

Het benodigd vermogen is +/- 45 Liter/min à 180 bar, om een toerental van +/-2500 tr/min te bekomen. De beschermkap is zo ontwikkeld dat geknipt materiaal zeker moet worden gemulcht vooraleer het op de grond valt. Het concept van de machine werd gelauwerd met een gouden medaille tijdens de beurs Demopark in Eisenach (Duitsland)

Werksnelheid: 0.5 tot 2.5 km/h

De HC mulcher is verkrijgbaar op de Spearhead armmaaiers, alsook beschikbaar voor andere merken.

 

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.