SteenoSteenoMetaal

Suire Forest

De microforest 9 is een totaal NIEUWE compacte machine, aangedreven door de aftakas van een mini-traktor of door een elektrische motor 220V. De kleinste telg heeft een duwkracht van 9 T en laat blokken klieven van 55cm.
De machine beschikt over een versterkte tafel met afgeschuinde boorden die de blokken gemakkelijk onder het mes laten schuiven.
Het mes kan in 2 snelheden dalen en in 1 versnelling (snel), naar boven terugkeren.
Tevens is de machine voorzien van beschermbeugels tegen het wegspringen van het hout en is de bediening aan de voorzijde van de machine.

De Ecoforest 13T vervangt de huidige TFE en bestaat in versies van 13 en 16T, met een bodemvrijheid van 1.07m.
De machines zijn enkel verkrijgbaar voor aansluiting op de hydraulic van de trekker, of met een aparte groep.
De grootste veranderingen kan men zien aan het mes, dat nu over ruimer afgeronde bovenhoeken beschikt, waardoor het hout gemakkelijker zal openklieven. Grote nieuwigheid is eigenlijk een regelbare automatische aanslag. Wanneer na het klieven van een blok hout het mes terugkeert, stopt dit automatisch op een zelf te bepalen afstand. Dit zorgt ervoor dat we het mes niet zelf meer moeten bedienen om dan in 1 beweging terug te kunnen klieven. De bediening beschikt tevens over
2 snelheden voor het dalen, 1 voor het terugkeren. Beschermbeugels zijn hier tevens voorzien en de bediening bevindt zich naast de cilinder.

Voor de meer alledaagse gebruikers van houtklievers krijgen we de semi-forest en de pro-forest voorgeschoven. Deze klievers hebben een duwkracht van respectievelijk 16-19-22 of 25T. Ze beschikken over zwaardere cilinders en een zwaardere bouw.

Al de machines zijn in optie verkrijgbaar met hydraulische lieren, tussentafels voor het gemakkelijk klieven van kleinere blokken, urenteller en kruisvormige kliefhamer.

 

En utilisant ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Les cookies peuvent être gérés dans votre navigateur ou les paramètres de l'appareil.